سخن دبیر همایش

هفتمین همایش ریاضیات و علوم انسانی روزهای 21 و 22 اردیبهشت 1401 در دانشکده های ریاضی و اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی با پشتوانه ی برگزاری شش همایش قبلی در طول بازه سال گذشته، برگزار خواهد شد. هدف این است که شرکت کنندگان در این همایش تجربیات علمی، آموزشی، اداری و فنی خود و موسساتی که به آن وابسته اند، به اشتراک بگذارند. بنابراین یک نتیجه ی فوری برگزاری این همایش شناخت نقاط قوت و ضعف این افراد و موسسات و لذا برقراری پیوند بین آن ها جهت یاری رساندن به یکدیگر است. برقراری این پیوند وقتی اهمیت پیدا می کند که دانش آموختگان رشته های ریاضیات مالی، اقتصاد، مدیریت مالی، مهندسی مالی، بیمه و بیم سنجی در این همایش با همکاران بالقوه ی خود در موسسات مالی و پولی آشنا شده و در آینده ای نه چندان دور به یاری آن ها شتافته و شغل مورد نظر خود را پیدا می کنند. هدفی که بنیان گذاران رشته ی ریاضیات مالی از بدو تاسیس در صدد دستیابی به آن بوده و هستند.

ریاضیات مالی به مثابه ی ریاضیات بورس، بانک، و بیمه نقطه ی همرس چندین رشته ی ریاضی از یک طرف و چندین رشته ی اقتصادی و مدیریتی از طرف دیگر است. بنابراین تحقیقات اصیل در آن نیز نیازمند همکاری متخصصین مختلف علمی و و لذا نیازمند همکاری تیمی است. بنابراین یکی دیگر از هدف های برگزاری این همایش فراهم کردن بستر همکاری های چند جانبه ی علمی، آموزشی، و فنی بین شرکت کنندگان در همایش است.

تا جایی که به یاد می آورم محورهای هریک از همایش های ریاضیات و علوم انسانی نسبت به دوره ی قبلی به روز می شده است. هفتمین همایش ریاضیات و علوم انسانی نیز از این قاعده مستثنا نیست. رمز ارزها که از مفاهیم جدید و مهم بازار سرمایه در قرن بیست و یکم هستند و نخستین در سال 97 در پنجمین همایش ریاضیات و علوم انسانی با یک سخنرانی مدعو مورد استقبال قرار گرفته اند، در این دوره از محورهای همایش اند.

اعضای کمیته ی علمی همایش از دانشگاه ها و موسساتی دعوت شده اند که به نحوی در گروه های خود با رشته ی ریاضیات مالی سروکار دارند و متناسب با افزایش محورهای همایش مطابق با تخصص های مورد نیاز برای محورهای جدید دعوت به همکاری می شوند. در مورد هفتمین همایش اعضای این کمیته از 13 دانشگاه دعوت شده اند.

کمیته برگزاری هفتمین همایش ریاضیات و علوم انسانی، این همایش را میعادگاه کنشگران بازار سرمایه، اساتید محترم دانشگاه، علاقمندان به مباحث: بورس و بانک و بیمه، دانشجویان: ریاضیات مالی، اقتصاد، مهندسی مالی، مدیریت مالی، اقتصاد مالی، بیمه و بیم سنجی، می داند و همگان را دعوت می کند که در آن فعالانه شرکت نمایند.